Beweging op school

Op onze school staat beweging centraal. Tijdens de speeltijden en middagpauzes spelen de kleuters en de kinderen van de lagere school op aparte speelpleinen. Er wordt spelmateriaal aangeboden waardoor kinderen aangezet worden tot bewegen. op beide speelplaatsen staan mooie speeltuigen waar kinderen zich kunnen op uitleven.

Tijdens de speeltijden is er een rolbeurt en kunnen leerlingen basketten, voetballen of spelen met de spelkoffer.

 

Kleuterafdeling

Onze kleuters krijgen twee keer per week bewegingslessen van een leerkracht Lichamelijke Opvoeding. Tijdens de lessen krijgen de kindjes lichaamsoefeningen waardoor ze zcih bewust worden van de ruimte en hun eigen lichaam.

In de derde kleuterklas worden de lessen beweging uitgebreid met watergewenning in het gemeentelijk zwembad van Liedekerke.

 

Lagere school

Alle leerlingen hebben 2 lesuren per week lichamelijke opvoeding van een leerkracht LO. We turnen in een blauwe of zwarte short en witte turnpantoffels. Iedereen draagt een groene T-shirt van de school. Wie nieuw is op onze school krijgt de eerste T-shirt gratis, die je kan komen halen op het secretariaat.

Alle klassen gaan ook twee-wekelijks zwemmen. Zwemlessen zijn verplicht. Kleuters en leerlingen van L1 en L2 gaan met de bus naar het zwembad. Leerlingen van L3 gaan te voet naar het zwembad.

Leerlingen van het zesde leerjaar krijgen gratis zwembeurten.